"Укргазвидобування" планує видобувати газ на шельфі Чорного моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укргазвидобування" планує видобувати газ на шельфі Чорного моря

Енергетика
342
В “Укргазвидобування” відзначили, що вести роботи на ділянках, розташованих на шельфі, компанія планує із залученням інвестицій.
Найбільша державна газовидобувна компанія “Укргазвидобування” подала до Державної служби геології та надр України пакети документів із заявами на отримання спецдозволів на користування надрами на 23 нових ділянках, з яких 4 – на шельфі Чорного моря, повідомила прес-служба підприємства.
 У прес-службі повідомляють, що вести роботи на ділянках, розташованих на шельфі, компанія планує із залученням інвестицій.
“Наявність спецдозволів на користування надрами дозволяє легітимно здійснювати пошук і розвідку на чорноморському шельфі, нарощувати видобуток, наближаючи головну мету стратегії” 20/20”, якою керується УГВ – повну енергонезалежність України. Також збільшення видобутку, в тому числі на шельфі Чорного моря, допоможе в створенні нових робочих місць і збільшенні надходжень від “Укргазвидобування” до бюджетів усіх рівнів”, – йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що зараз на розгляді в Держгеонадр знаходяться пакети документів для отримання спецдозволів на користування надрами щодо 37 нових ділянок. Загальна площа цих ділянок, розташованих в межах Полтавської, Волинської, Харківської, Львівської, Дніпропетровської областей України та шельфу Чорного моря, становить 13,965 тисячі квадратних метрів, з них в межах шельфу – 3,682 тисячі квадратних метрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас