З банку "Хрещатик" було виведено активи вартістю щонайменше 3 млрд грн - ФГВФО (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З банку "Хрещатик" було виведено активи вартістю щонайменше 3 млрд грн - ФГВФО (інфографіка)

Кредит&Депозит
755
Фонд гарантування вкладів повідомляє, що за кілька днів до введення тимчасової адміністрації (у період з 30 березня по 4 квітня 2016 року) керівництвом та акціонерами банку було застосовано схему, результатом якої стало згортання заборгованості низки пов’язаних юридичних осіб та вивільнення із-під застави високоліквідного забезпечення вартістю майже 1 млрд грн.
Про це йдеться на сторінці ФГВФО.
У той же час, майже чверть активів ПАТ «КБ «Хрещатик» (на суму 1 868,23 млн грн) – боргові цінні папери пов’язаних за банком компаній. Попри те, що між банком та емітентами облігацій були укладені договори зворотного викупу, станом на січень 2017 року ці зобов’язання не виконані. При цьому, 85% облігацій (на майже 1,6 млрд грн) – незабезпечені. Випуск облігацій проводився під інвестиційні проекти. Утім існують обгрунтовані підстави припускати, що планів реалізовувати ці проекти не було, натомість мала місце схема виведення коштів банку.
З банку "Хрещатик" було виведено активи вартістю щонайменше 3 млрд грн - ФГВФО (інфографіка)
За виявленими фактами маніпуляцій із активами Уповноваженою особою Фонду спрямовано заяви до правоохоронних органів. За кількома епізодами – тривають судові процеси.
Спроби виведення активів з банку продовжуються. Як уже повідомляв Фонд, нині існує ризик виведення активів банку на 0,25 млрд грн. Їх банк може втратити внаслідок судових рішень, якими легалізуються схеми, застосовані родичами одного з керівників банку та корпоративними позичальниками – пов’язаними з акціонером. Згадувана група позичальників намагається у судовому порядку довести, що нібито ще на початку 2015 року ними було отримано право вимоги до банку, а в кінці березня – на початку квітня 2016 року проведено зарахування зустрічних однорідних вимог на суму 8 млн дол. США за рахунок грошових коштів, які належать родичам одного з колишніх керівників банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас