Іран виявив нові запаси нафти на 15 мільярдів барелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран виявив нові запаси нафти на 15 мільярдів барелів

Енергетика
591
Іран виявив нові запаси нафти в розмірі 15 мільярдів барелів, з яких 2 мільярди барелів – видобувні, йдеться в повідомленні Національної іранської нафтової компанії (NIOC).
Крім того, Іран збільшив запаси газу на 1,8 трильйона кубометрів, близько половини з яких – видобувні, наводяться в релізі слова керуючого директора NIOC Алі Кардора (Ali Kardor). Він також зазначив, що для використання цих резервів необхідні величезні інвестиції та сучасні технології.
Кардор також повідомив, що Іран вже до квітня вийде на потужність видобутку нафти близько чотирьох мільйонів барелів на добу. Після зняття санкцій в січні 2016 року виробництво нафти було на рівні трохи більше 2 мільйонів барелів на день.
Іран рік тому позбувся більшості накладених на країну санкцій, коли МАГАТЕ представило доповідь, підтвердивши готовність влади країни реалізувати створену для неї шляхом довгих переговорів програму по значному зниженню свого ядерного потенціалу. Пізніше ЄС і США підтвердили зняття з Ірану економічних і фінансових санкцій, пов’язаних з його ядерною програмою.
Країна після зняття обмежень прагне максимально наростити експорт нафти, намагаючись повернути собі втрачену через санкції частку ринку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас