Зростання ціни підключення до електромереж призведе до подорожчання житла, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ціни підключення до електромереж призведе до подорожчання житла, - експерт

Особисті фінанси
2086
Підвищення вартості приєднання до електричних мереж більш ніж в шість разів призведе до істотного подорожчання житла, що будується, і збільшення кількості недобудов в Україні, вважає голова правління – президент ВАТ “ХК “Київміськбуд” Ігор Кушнір.
“На кожен об’єкт існує договір про приєднання до мереж, до якого додаються техумови. На їх підставі забудовник розробляє проектну документацію, яка потім затверджується енергетичним монополістом. Після затвердження це саме підприємство формує технічне рішення до будівництва і платіжку з сумою за приєднання до мереж. Ці цифри з шістьма нулями перевірити, грунтуючись на якихось даних, неможливо… А тепер цю вартість підключення підняли в кілька разів”, – пояснив І.Кушнір.
На його думку, такі зміни можуть стати причиною зупинки роботи багатьох будівельних компаній.
“Не треба забувати, що своїх грошей у забудовників немає. Боюся навіть подумати про те, у скільки разів може зрости ціна квадратного метра! Фактично, забудовники не зможуть працювати, це призведе до колапсу всього будівельного ринку. Якщо це збільшення дійсно остаточно затвердять, по всій країні з’являться тисячі недобудов”, – зазначив І.Кушнір.
Як повідомлялося, рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕ), затвердило 31 січня питому вартість нестандартного приєднання до електричних мереж на 2017 рік на рівні 3,7-11,3 тис. грн/кВт (з урахуванням ПДВ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас