НБУ затвердив порядок розробки Основних засад грошово-кредитної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив порядок розробки Основних засад грошово-кредитної політики

Кредит&Депозит
413
Рада Національного банку 31 січня затвердила порядок розробки Основних засад грошово-кредитної політики та здійснення контролю за його проведенням.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Також на засіданні Ради розглянуто ряд інших питань та затверджено ряд нормативних документів, що упорядковують сферу внутрішнього аудиту Національного банку.
“Сьогодні ми починаємо важливий етап в реалізації основної конституційної функції Ради Національного банку – розробку Основних засад грошово-кредитної політики. Це перший крок, який зобов’язує як членів Ради, так і громадськість визначитися з монетарним режимом, якого ми будемо дотримуватися в 2018 році, а також проаналізувати практику здійснення режиму інфляційного таргетування в 2016-2017 роках”, – заявив голова Ради НБУ Богдан Данилишин.
На його думку, основні принципи грошово-кредитної політики повинні стати документом, в якому відображена стратегія грошово-кредитної політики Національного банку.
Він підкреслив, що важливо визначитися з порядком контролю за грошово-кредитною політикою.
Такий контроль повинен здійснюватися шляхом аналізу діяльності правління Національного банку і показників динаміки монетарної сфери в звітному періоді.
Під час засідання було заслухано інформацію членів Ради НБУ Тимофія Милованова і Віктора Козюка про практику впровадження режиму інфляційного таргетування в Україні і в інших країнах.
Перше засідання ради НБУ в 2017 році відбулося 17 січня.
На засіданні ради було обговорено ситуацію на валютному ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас