Вже з квітня: Мінінфраструктури хоче підвищити залізничні тарифи на перевезення пасажирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вже з квітня: Мінінфраструктури хоче підвищити залізничні тарифи на перевезення пасажирів

Особисті фінанси
853
Міністерство інфраструктури України пропонує поетапну індексацію тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні в 2017 році з 1 квітня на 10% і з 1 жовтня на 10% у всіх категоріях поїздів і вагонів.
Передбачається приведення нинішніх тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом у відповідність до основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку на 2017 рік, затверджених в установленому порядку Кабінетом Міністрів України. Індексація тарифів в грудні 2017 року до грудня попереднього року, згідно з ним, складе 21%.
Автори документа відзначають, що рівень тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні залишається незмінним з жовтня 2014 року в усіх типах вагонів, крім вагонів СВ і “Інтерсіті+”, а в вагонах СВ – з 2009 року.
“Індексація тарифів дозволить частково зменшити перехресне субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних і певною мірою компенсувати витрати на утримання парку пасажирських і багажних вагонів”, – вважають автори проекту наказу.
Крім того, наголошується, що тільки за підсумками 2016 року обсяг перевезень багажу та вантажобагажу очікується на рівні 12,4 млн тонно-км, за здійснення таких перевезень отримано 10,1 млн грн доходів. При цьому витрати склали 54,7 млн ​​грн. Отримані доходи покривають витрати на 18,4%, що вдвічі менше, ніж в цілому по пасажирських перевезеннях у внутрішньому (далекому) сполученні (37,4%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас