Російський "АвтоВАЗ" не припиняв поставки автомобілів LADA в Україну - офіційний імпортер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський "АвтоВАЗ" не припиняв поставки автомобілів LADA в Україну - офіційний імпортер

Фондовий ринок
711
Інформація про припинення в поточному році російським АТ “АвтоВАЗ” поставок в Україну автомобілів LADA, поширена ЗМІ, не відповідає дійсності. Про це повідомляє офіційний імпортер в Україні АТ “Укравтоваз.
“Нещодавно в мережі інтернет з’явилася низка публікацій щодо припинення поставок автомобілів LADA в Україну. У зв’язку з цим офіційний імпортер в Україні повідомляє: ця інформація не відповідає дійсності”, – наголошується в прес-релізі компанії.
У повідомленні наголошується, що в 2016 році дійсно був скорочений модельний ряд автомобілів LADA, представлених в Україні, за цілою низкою об’єктивних причин. Основними з них стали сертифікація продукції за новими стандартами, яка набрала чинності з 1 січня 2016 року (введення Євро-5), а також скасування режиму вільної торгівлі з РФ і введення додаткових антисубсидиційних спецмит.
“Результатом стало тимчасове припинення поставок деяких сімейств LADA”, – зазначає прес-служба.
За її даними, в даний час бренд LADA представлений в Україні позашляховиком LADA 4х4 і універсалом LADA Largus.
За даними інформаційно-аналітичної групи Auto-consulting, в 2016 році в Україні продано 1,516 тис. fвтомобілів LADA, що на 49,2% більше, ніж роком раніше, а частка на ринку нових легкових авто зросла з 2,18% до 2, 35%.
“УкрАВТОВАЗ” також поділився планами на 2017 рік, зокрема, повідомивши, що найближчим часом імпортер завершить омологацію продукції “АвтоВАЗу” в Україні і відновить поставки популярних моделей LADA Granta і LADA Kalina, починаючи з другого кварталу.
“У подальших планах – виведення на ринок орієнтовно в другому півріччі седана LADA Vesta, раніше не представленого на ринку, і абсолютно нового кросовера LADA X-RAY, старт продажів якого в країні запланований на четвертий квартал”, – повідомляється в прес-релізі.
АТ “Укравтоваз” – ексклюзивний дистриб’ютор автомобілів LADA і оригінальних запасних частин LADA, що працює на ринку України з 1995 року.
Згідно з повідомленням, компанія не є ні дочірньою компанією ВАТ “АвтоВАЗ” (РФ), ні інших російських бізнес-структур.
Відповідно до даних НКЦПФР, станом на третій квартал 2016 року в числі великих акціонерів компанії – президент корпорації “УкрАВТО” Таріел Васадзе з пакетом 15% акцій (на кінець 2015 року зареєстрованої на Кіпрі компанії LA Holding Limited належало 85% акцій).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас