Кредитори Приватбанку намагаються заблокувати валюту клієнтів, - адвокат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори Приватбанку намагаються заблокувати валюту клієнтів, - адвокат

Кредит&Депозит
5925
Валютні рахунки Приватбанку можуть заарештувати. Інформацію про те, що пул власників єврооблігацій Приватбанку звернувся до судів з вимогою заарештувати коррахунки націоналізованого банку в іноземних банках підтвердив керуючий партнер адвокатського об’єднання “Suprema Lex” Віктор Мороз.
“Як представник кількох власників єврооблігацій Привату можу підтвердити, що інформація про ініціювання процедур арешту коррахунків у валюті у всіх зарубіжних банках відповідає дійсності”, – зазначив він.
За словами адвоката, мова йде про подачу позовів в кілька іноземних судів, зокрема Лондонський і Паризький арбітраж. Позови подані з проханням арештів всіх кореспондентських рахунків Приватбанку, а не тільки рахунків, суми яких аналогічні відповідним втратам власників євробондів.
У разі, якщо арешт рахунків відбудеться, це призведе до блокування платежів клієнтів банку в іноземній валюті.
“Можливо, це буде сприяти більш швидкому вирішенню конфлікту між власниками єврооблігацій і урядом України, який відмовився мирним шляхом врегулювати питання компенсації євробондів”, – зауважив Мороз.
За його словами, з урахуванням специфіки роботи іноземних судів, в які подані заяви про арешт коррахунків, рішення про арешт може бути винесено протягом кількох днів, максимум тижня. Що стосується зворотного процесу, то зняття арешту може затягнутися на роки.
“На зняття арештів можуть піти місяці, а можливо і роки. Оскільки необхідно буде довести, що ефективний захист позивачів в особі власників єврооблігацій можливий іншим шляхом, крім арешту рахунків, і арешт рахунків істотно порушує права третіх осіб – клієнтів банку”, – констатував Мороз.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас