Roshen зупинила діяльність своєї фабрики в Липецьку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Roshen зупинила діяльність своєї фабрики в Липецьку

Фондовий ринок
4538
Корпорація Roshen прийняла рішення зупинити виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики (РФ), йдеться в заяві компанії.
“Корпорація Roshen зупиняє виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики. Таке рішення прийнято з економічних і політичних причин. Повну зупинку виробництва та консервацію виробничих та інфраструктурних об’єктів заплановано на квітень 2017 року”, – повідомила корпорація в п’ятницю.
Як зазначається, арешт майна Липецької кондфабрики, накладений Слідчими комітетом Російської Федерації в рамках порушеного кримінального провадження, зробив продаж фабрики неможливим.
“Починаючи з 2013 року, виробництво продукції на Липецькій кондитерської фабриці скоротилося в три рази. Причиною цього стало і різке зниження асортименту після заборони необґрунтованого Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту української продукції Roshen на територію РФ, і активна дискредитація діяльності фабрики у російських та українських ЗМІ, і тиск органів влади в ряді регіонів на торговельні організації через продаж продукції Липецької кондитерської фабрики, і зниження загального рівня купівельної спроможності населення”, – сказано в заяві.
За даними корпорації, у зв’язку зі спадом виробництва на вказаній кондфабриці постійно відбувалося масове скорочення штату.
Працівники, які залишилися в кількості близько 700 осіб, вже повідомлені про майбутню зупинку роботи підприємства.
Необхідне повідомлення про масове скорочення буде подано в Липецький центр зайнятості найближчим часом.
Корпорація Roshen, один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, включає Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл.), а також липецьку кондфабрику “Рошен”, Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику BonbonettiChoco (Угорщина).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас