Лідер Китаю оголосив початок нового економічного етапу в своїй країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідер Китаю оголосив початок нового економічного етапу в своїй країні

Світ
1256
Лідер Китаю оголосив початок нового економічного етапу в своїй країні.
За його словами, в країні змінився головний рушій економічного зростання. За словами Сі Цзіньпіна, китайська економіка зараз зростає за рахунок внутрішнього споживання.
До цього часу економічне зростання Китаю залежало від потоку зовнішніх прямих інвестицій, нарощування виробництва та експорту. Однак тепер ситуація дещо змінилася. Про це на Всесвітньому економічному форумі в Давосі сказав лідер КНР Сі Цзіньпін.
“Китай увійшов в період, який ми називаємо “новою нормою”. Внутрішнє споживання стало новим головним рушієм зростання ВВП.
Завдяки цьому створюється багато нових робочих місць”, – пояснив він. Китайський лідер також зазначив, що його країна сьогодні хоч і стала однією з найбільших економік світу, все одно залишається серед країн, що розвиваються. І рівень життя в країні залишається не таким, як у розвинених країнах.
“Це означає, що у нас є поле для подальшого розвитку і процесу реформ”, – сказав Сі Цзіньпін, пояснивши, що його країна має намір розширити доступ до китайського ринку для іноземних інвесторів і посилити захист приватної власності.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас