Стартап з США купив у Mitsubishi завод для виробництва електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап з США купив у Mitsubishi завод для виробництва електрокарів

Технології&Авто
1008
Американський стартап Rivian Automotive придбав колишнє підприємство компанії Mitsubishi Motors в місті Нормал в штаті Іллінойс.
Як повідомляється, мета цієї покупки – налагодити власне виробництво електрокарів.
На заводі в Іллінойсі компанія Mitsubishi випускала кросовер Outlander Sport/ASX, але виробництво було зупинено через украй низький попит на модель.
Операція з придбання виробничих площ більше 22,3 га завершилася в кінці минулого місяця.
Rivian Automotive планує інвестувати в підприємство близько 175 млн доларів до 2024 року і найняти до 1 тис. співробітників, щоб організувати серійне виробництво невідомого електрокара, прем’єра якого тільки відбудеться. Компанія планує почати випуск моделі в 2019 році.
У стартапі заявляють, що Rivian Automotive створить модульну платформу для електротранспорту, на базі якої буде створено ряд моделей. Їх буде відрізняти висока продуктивність, безпека і довговічність.
Крім того, автомобіль отримає систему автопілот, а перший продукт буде представлений в цьому році. Що стосується дизайну, то він буде “поза часом” і зовнішня краса не буде конфліктувати з функціональністю електрокара.
Rivian Automotive була створена в 2009 році під час економічної кризи.
У компанії говорять, що важкі часи, через які вона пройшла, є сильною стороною, оскільки саме труднощі дозволили згуртувати команду.
Спочатку RA планувала створити задньопривідний середньорозмірний спорткар з двигуном внутрішнього згоряння, витрата якого б не перевищувала чотирьох літрів, але тепер вирішила перейти на еко-технології.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас