Укрзалізниця хоче запустити ще один маршрут до Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця хоче запустити ще один маршрут до Польщі

Фондовий ринок
1035
Рейс на Перемишль користується популярністю.
Укрзалізниця планує запустити ще один прямий маршрут до Польщі. Про це повідомив директор з пасажирських перевезень і сервісу компанії Ігор Романків.
“Найближча перспектива – поїзд до Хелма (польське місто за 25 кілометрів від кордону з Україною, – ред.), де є колія українського стандарту шириною 1520 мм. Також розглядаються й інші напрямки в Європу, зокрема, в країни Балтії – це вже в середньостроковій перспективі”, – розповів він.
За словами Романківа, Укрзалізниця також хоче спростити пасажирам перетин кордону між Україною і Польщею.
“Поїздки між двома нашими країнами тепер вимагають набагато менше часу. І до того ж подорожі відбуваються в комфортних умовах. Фактично, Укрзалізниці знадобилося менше місяця для реалізації цього проекту – це просто фантастичні терміни”, – вважає він.
Романків наголосив, що рейс на Перемишль користується популярністю. Наприклад, в перших рейсах було від 50 до 300 таких пасажирів. Але вже в рейсі 1 січня 2017 при місткості поїзда 579 крісел в Перемишль подорожували 268 пасажирів – тобто майже 50%.
Усього станом на 1 січня 2017 року новим поїздом скористалися понад 2500 пасажирів, а з урахуванням попереднього продажу вже реалізовано близько 5000 квитків у міжнародному сполученні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас