Віруси-вимагачі почнуть поширюватися від комп'ютера до комп'ютера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віруси-вимагачі почнуть поширюватися від комп'ютера до комп'ютера

Кримінал
2493
За останній рік з’явилося безліч варіантів вірусів-вимагачів, що відрізняються назвами і кодом, але ідентичних в плані намірів зловмисників: заблокувати систему жертви і вимагати викуп за розблокування. У більшості випадків такі шкідливі програми блокують тільки комп’ютер жертви.
Але, як пророкує Корі Начрейнер (Corey Nachreiner), головний технічний директор компанії WatchGuard Technologies, що надає апаратні рішення для захисту мережевого простору, зовсім скоро віруси-вимагачі почнуть швидко поширюватися по Мережі від одного комп’ютера до іншого, що зробить їх набагато більш небезпечною загрозою.
«Після зараження однієї жертви вони невпинно будуть копіювати себе на кожен комп’ютер у вашій локальній мережі, до якого зможуть отримати доступ, — заявляє Начрейнер, розповідаючи про віруси-вимагачі недалекого майбутнього. — Ви хочете представляти такий хід подій чи ні, я гарантую, що кіберзлочинці вже думають про це».
Нір Полак (Nir Polak), співзасновник і генеральний директор аналітичної компанії Exabeam, згоден з прогнозами Начрейнера. Він вважає, що черв’яки-зловмисники можуть стати набагато прибутковішими для їхніх авторів. «Вони зашифровують ваші файли, поки ви не заплатите, і, що ще гірше, вони залишають за собою подарунки, щоб переконатися, що їхня справа, що заподіює незручності, житиме далі», — говорить Полак.
Першим вірусом вимагачем, здатним переміщатися з одного комп’ютера на інший, став ZCryptor, який Microsoft виявила ще у травні. Він не тільки залишає слід на комп’ютері жертви, але і копіює ряд файлів на змінні пристрої, завдяки чому продовжує поширюватися по безлічі інших комп’ютерів.
Врешті, повинна зрости популярність методу RaaS (ransomware-as-a-service), що використовується такими вірусами, як, наприклад, Petya, Mischa і Cerber. За словами Нормана Гуадагно (Norman Guadagno), головного євангеліста сервісу хмарного резервування даних Carbonite, один тільки цей метод приніс хакерам за 2016 рік мільярд доларів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас