Поліція Дубая використовує ПЗ для прогнозування злочинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція Дубая використовує ПЗ для прогнозування злочинів

Світ
1612
Компанія Space Imaging Middle East повідомила про успішний запуск її програми прогнозування злочинів у Дубаї. Поліція міста розгорнула спеціальне ПЗ в рамках програми зниження рівня злочинності, пише Business Wire.
Програмне забезпечення, перше у своєму роді в цьому регіоні, було розроблене спеціально для дубайської поліції. Софт буде доповненням до державної програми щодо зменшення кількості злочинів та їх запобігання.
Програма Crime Prediction використовує інформацію з баз даних поліції. Вона аналізує її і з допомогою складних алгоритмів робить прогноз, де особливо велика ймовірність злочинної активності. Поліцейські на основі даних вибирають район для посиленого патрулювання.
«Поліція Дубая славиться впровадженням нових технологій у боротьбі зі злочинністю. Нам їх настрій передався по збільшенню безпеки в суспільстві, і спільно ми створили Crime Prediction, — розповідає один з провідних розробників системи Спандан Кар. — Програма унікальна в своїй здатності безпомилково розгадувати складні приклади кримінальної поведінки. З незв’язних на перший погляд фактів і подій програма будує точний прогноз повторення злочинів, що вже були скоєні колись. Ми впевнені, що наша точна аналітика спільно з досвідом офіцерів поліції стануть серйозною силою в боротьбі зі злочинністю».
Органи правопорядку не залишаються в стороні від збільшення концентрації технологій. Все більше ролей відводиться неживим алгоритмам і механізмам. У США поліцейські дрони озброюють електрошокерами. У Нідерландах для розслідування злочинів використовують AR. У злочинця, в старому розумінні цього слова, залишається все менше шансів не тільки залишитися неспійманим, але і взагалі вчинити якийсь злочин.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас