Fitch оцінює зобов'язання Приватбанку в інвалюті в 4,8 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch оцінює зобов'язання Приватбанку в інвалюті в 4,8 млрд доларів

Фондовий ринок
1164
Міжнародне рейтингове агентство Fitch оцінює зобов’язання Приватбанку в інвалюті в 4,8 млрд доларів.
На кінець 3-го кварталу зобов’язання Приватбанку в іноземній валюті становили 4,8 млрд доларів, що становить 52% від загальної суми зобов’язань.
При цьому 4 млрд доларів з цієї суми – кошти вкладників.
На думку Fitch, влада може підтримати валютну позицію Приватбанку за рахунок внеску в формі держоблігацій з індексацією до долара США для рекапіталізації банку.
У той же час поєднання дорогого депозитного фондування і портфеля держоблігацій з потенційно більш низькою процентною ставкою може зробити істотний тиск на маржу і операційні показники банку після рекапіталізації, навіть якщо платоспроможність буде відновлена.
Як повідомлялося, у Приватбанку є 3 серії єврооблігацій: на 200 і на 175 млн доларів з погашенням у 2018 році, на 220 млн доларів з погашенням в 2021.
На думку ряду експертів, дані зобов’язання будуть списані, а власники єврооблігацій звернуться до суду з позовом до України.
Раніше повідомлялося, Міжнародне рейтингове агентство Fitch помістило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) і рейтинг старшого боргу ПриватБанку (Дніпро) в список Rating Watch “Що розвивається”.
Крім того, рейтинг стійкості банку (Viability Rating) знижений до рівня “f” з “ccc”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас