Німецька Metro розділиться на дві компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька Metro розділиться на дві компанії

Фондовий ринок
1672
Великий німецький рітейлер Metro AG, який розділяється на дві компанії, оприлюднив їх назви. Мережа з продажу продуктів харчування буде називатися Metro, а рітейлер електроніки – Ceconomy.
“В кінці березня Metro повідомила, що готується до поділу бізнесу на дві публічні компанії. В одну з них планувалося виділити бізнес з операцій оптової торгівлі і продуктів харчування (Cash & Carry, Real і ін.)
У діючій компанії Metro хотіла залишити бізнес, який спеціалізується на побутовій електроніці і послугах (Media Markt, Saturn). На початку вересня ці плани були схвалені”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що колишня компанія Metro AG буде продовжувати існувати, але змінить назву на Ceconomy AG і займеться продажем електроніки, йдеться в релізі. Продуктовий рітейлер буде виділено в окрему публічну компанію з назвою Metro. Кожен акціонер колишньої Metro AG отримає по одній акції нової Metro на додачу до акції Ceconomy. При цьому Ceconomy буде належати 10% нової Metro.
Збори акціонерів з питання розподілу відбудуться 6 лютого 2017 року. Для схвалення угоди будуть потрібні голоси двох третин акціонерів, представлених на зборах.
Відзначається, що троє акціонерів, які в сумі володіють майже 50% акцій Metro AG, вже підтримали поділ. “Кожна з цих компаній встановила сильну і перспективну стратегічну, оперативну і фінансову позицію, і як незалежні компанії ми прокладемо курс на стале і здорове зростання”, – наводяться в релізі слова голови правління Metro AG Олафа Коха (Olaf Koch).
 Компанія Metro AG, що володіє Metro Cash & Carry International GmbH, була заснована в 1964 році в Німеччині. Штаб-квартира знаходиться в Дюссельдорфі. Штат рітейлера перевищує 220 тисяч осіб по всьому світу.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас