Новак про 220 мільйонів Світового банку: ніхто нічого не забирав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новак про 220 мільйонів Світового банку: ніхто нічого не забирав

Світ
514
“Укравтодор” має підвищити ефективність використання кредитних коштів.
Про це заявив в.о. голови “Укравтодору” Славомір Новак, передає прес-служба відомства.
За його словами, “Укравтодор” має переглянути політику реалізації інфраструктурних проектів, які здійснюються за кредитні кошти.
“Я проти кредитів заради кредитів. Кошти, які ми беремо в борг у наших міжнародних партнерів, мають використовуватися ефективно, адже кожен цент позики ми маємо повернути з відсотком”, – наголосив Новак.
Він також зазначив, що ситуація, коли Україна бере на себе боргові забов’язання, але не може ефективно використати додаткові ресурси, негативно відбивається як на фінансовому стані агентства, так і на економіці країни загалом.
“Гроші мають працювати. Це – базовий європейський принцип. Якщо вони лежать на рахунку, а ми їх не використовуємо і маємо сплачувати чималі відсотки за них, це щонайменше нерозумно”, – заявив Новак.
За словами очільника “Укравтодору”, саме це спонукало Укравтодор у згоді з Міжнародним банком реконструкції та розвитку зменшити кредит, який виділено Укравтодору, на 220 млн доларів.
“Ці кошти у нас ніхто не забрав, адже не можна забрати те, чого навіть немає у нас на рахунках. Разом зі Світовим Банком ми прийняли рішення щодо зменшення портфелю кредиту Укравтодору до тих обсягів, які ми зможемо використати з ефективністю”, – сказав він.
“Крім того, що дуже важливо, такий крок економить державі більше півмільйона доларів, які мали піти на погашення відстотків тієї суми, яку ми маємо чисто гіпотетично. Я вважаю, це правильний крок, оскільки одяг потрібно обирати за розміром, а не на виріст. Це практично і дієво”, – додав Новак.
Раніше повідомлялося, що Світовий банк прийняв рішення тимчасово забрати близько 220 млн доларів з кредитного портфеля Держагентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас