Нові ID-картки можуть виявитися недійсними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові ID-картки можуть виявитися недійсними

Казна та Політика
7310
Нові ID-картки, якими повинні бути замінені всі паспорти громадян України, можуть виявитися недійсними, оскільки інформація з вмонтованого в них чіпа не може бути зчитана у всіх держустановах.
Так, зазначається, що з карткою одночасно видають виписку з єдиного державного демографічного реєстру – документ про місце реєстрації.
Без цього папірця паспорт буде недійсним. Незважаючи на те, що ця інформація вже є на чіпі, низка установ не мають апаратури для її зчитування. Такі апарати є лише у прикордонників.
Одночасно їздити за кордон за ID-картками все одно не вийде. І хоча Україна має угоду з Росією та Білоруссю про перетин кордону за внутрішніми паспортами, їхні прикордонники наші нові паспорти документом не вважають.
Нагадаємо, що з листопада 2016 року українцям оформляють тільки новенькі ID-картки. Зараз такі пластикові картки видають тільки дітям до 16 років і дорослим у випадку крадіжки або втрати паспорта, якщо це підтверджено спеціальними документами.
Крім того, ID-паспорт можна отримати, якщо вам час вклеювати фотографію в 25 або 45 років, і в разі зміни прізвища. До бази вносять дані про людину, в тому числі – ідентифікаційний код, він відтепер буде надрукований просто на паспорті.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас