Порошенко підписав закон про списання 400 млн грн боргу «Південмашу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон про списання 400 млн грн боргу «Південмашу»

Фондовий ринок
802
Президент України Петро Порошенко підписав закон про спрямування заборгованості та податкових зобов’язань з податку на прибуток вугледобувних підприємств на погашення заборгованості держпідприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені Макарова» за спожиту електричну енергію, яка становить 400 млн грн.
Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України в п’ятницю, відповідний закон «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» щодо підтримки стратегічної галузі України» президент України підписав 2 грудня 2016 року.
Як повідомлялося, 18 листопада 2016 року Верховна Рада України 226 голосами прийняла в цілому відповідний законопроект (№5281) про списання 400 млн грн боргу «Південмашу» шляхом взаємозаліку бюджету з вугільниками.
Відповідно до закону ДП «Південмаш» погасить борг за електроенергію, що накопичився з початку 2013 року, з урахуванням штрафних санкцій та пені в загальній сумі 400 млн грн за рахунок здійснення взаємозаліку за участю бюджету і вугільних підприємств, які мають податкову заборгованість.
Згідно з пояснювальною запискою, загальна сума реструктуризованого податкового боргу вугільних підприємств на 1 липня 2016 року становила близько 700 млн грн.
ДП «Південний машинобудівний завод імені Макарова» – одне з ключових підприємств ракетно-космічної промисловості України, відомий в світі виробник ракетоносіїв і супутників цивільного, наукового і військового призначення. У зв’язку з розривом традиційної кооперації в умовах анексії Криму та воєнних дій на Донбасі, вже два роки понад 50% виробничих потужностей підприємства знаходяться в стані фактичного простою.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас