Лондонські автобуси переходять на електротягу і водень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондонські автобуси переходять на електротягу і водень

Світ
1602
Мер Лондона оголосив про те, що з цього моменту всі нові одноповерхові автобуси в Лондоні повинні бути з нульовим рівнем вуглецевих викидів, а також представив перший в світі двоповерховий червоний автобус, що працює на водневому паливі.
Садок Хан, мер Лондона, повідомив про плани адміністрації міста щодо переходу на вуглецево-нейтральний громадський транспорт. За його словами, всі нові одноповерхові автобуси, що вводяться в експлуатацію, повинні будуть працювати на електротязі або водні, а серед знаменитих червоних двоповерхових автобусів, починаючи з 2018 року, не повинно залишитися моделей, які працюють на дизельному паливі.
«Я хочу, щоб Лондон став світовим лідером у сфері автобусів, що працюють на електриці і водні. Перетворення парку лондонських автобусів шляхом впровадження вуглецево-нейтральних моделей — це дуже важливо, і я планую співпрацювати з виробниками, іншими містами, Європейською комісією для просування цього порядку», — йдеться в заяві мера, опублікованій на сайті лондонської адміністрації.
Крім того, Садок Хан представив перший в світі гібридний даблдекер, що працює на водневому паливі. Двоповерховий червоний автобус виробництва ірландської компанії Wrightbus являє собою гібрид: новий транспортний засіб включає в себе як водневий паливний елемент, так і акумуляторну батарею. Автобус пройде перші випробування у столиці Великобританії вже наступного року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас