Китайці купили український держбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці купили український держбанк

Фондовий ринок
7962
Державний пакет 99,9945% акцій Українського банку реконструкції та розвитку (УБРР) сьогодні проданий на аукціоні за стартовою ціною – 82,827 млн грн.
 Фонд держмайна отримав заявку на участь в аукціоні лише від одного покупця – найбільшої спотової товарної біржі Китаю Bohai Commodity Exchange Co. Ltd. (BOCE) з річним оборотом в $1 трлн. Компанія заснована в 2009 році за участю приватних китайських громадян, кількох державних компаній, а також муніципалітету штату Тянцзінь (КНР).
«Ми раді прийняти участь в розвитку українського фінансового ринку шляхом поєднання міжнародних стандартів з українськими традиціями», – відповів генеральний директор Bohai Commodity Exchange Co. Ltd. Ян Дун Шенг.
Як повідомлялося, попередній аукціон з продажу УБРР був запланований на 22 квітня зі стартовою ціною 118,902 млн грн. Однак аукціон не відбувся у зв’язку з відсутністю покупців. “Після чого НБУ оголосив про плани ліквідувати цей банк, якщо його не вдасться приватизувати на повторному аукціоні. Тому Фонд держмайна доклав максимум зусиль до приватизації цього активу, щоб банк уникнув ліквідації, а держава отримала кошти в бюджет”, – стверджують у ФДМ.
У ФДМ кажуть, що зараз “ключовою вимогою” до інвестора є поповнення капіталу на 2,5 млн грн (менше $100 тис.) до 120 млн грн (мінімальні вимоги до капіталу банків з червня 2016 року) з метою виконання нормативів НБУ. “Фонд держмайна сподівається, що НБУ в найкоротші терміни надасть необхідні дозволи для входження китайського інвестора в капітал банку з метою розвитку діяльності в Україні”, – повідомляє продавець.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас