Охоронні компанії підняли ціни на свої послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Охоронні компанії підняли ціни на свої послуги

Кримінал
754
Офіційна статистика Генеральної прокуратури України свідчить про погіршення криміногенної обстановки в країні. Зокрема, за показниками за січень-жовтень цього року, кількість крадіжок приватного майна в країні зросла майже на 40% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. Зростає кількість крадіжок з магазинів, складів, квартир і приватних будинків, а також кількість викрадень автомобілей.
За що доведеться доплатити
На цьому тлі зростає попит на послуги охорони з боку як приватних осіб, так і бізнесу. Ті, хто раніше навіть не замислювався над цим питанням, все частіше звертаються до охоронни[ структур. Це дозволило охоронцям переглянути ціни.
“За останній рік тарифи на послуги охоронних фірм піднялися в середньому на 5-15%, підвищення пов’язане зі зростанням цін на комплектуючі, автотранспорт, страховки, а також інфляцією. Плюс, підвищення рівня заробітної плати”, – зазначив гендиректор холдингу охоронних підприємств “Шериф” Дмитро Стрижов.
Наприклад, з 1 грудня Венбест теж піднімає свої розцінки на охоронні послуги в середньому на 20%. У компанії відзначають, що хоч і розуміють скрутне фінансове становище більшості своїх клієнтів, більше не можуть стримувати наслідки фінансової кризи своїми силами. Так, якщо раніше за охорону квартири клієнт платив 400 грн, то зараз заради збереження своїх речей вже доведеться викласти на 80 грн більше.
Але і це ще не межа. Найближчим часом ціни можуть зрости ще на 10-30%. Хоча точних прогнозів по ціновій політиці охоронні фірми поки не дають.
“Ще не прийнятий бюджет країни на наступний рік, немає офіційних статистичних даних про інфляцію (яка, природно, впливає на ціни), незрозуміло, як поведе себе гривня (наскільки вона просяде чи зросте). Також невідомо, чи затвердять пропозицію Кабміну про підвищення мінімальної заробітної плати, а позитивне вирішення цього питання спричинить збільшення доданої вартості як продуктів, так і послуг”, – зауважив гендиректор групи компаній “Венбест” Андрій Булах.
У зв’язку з тим, що, швидше за все, підніметься рівень мінімальних зарплат до 3200 грн і відповідно збільшиться навантаження щодо податкових відрахувань до бюджету – на рівень компенсації податків підніметься і вартість послуг.
Найбільше подорожчає фізична охорона – фактично, в два рази.
“Якщо раніше в середньому по ринку ціна була 18-22 грн/людино-година за фізичну охорону, то в подальшому, для того щоб забезпечити тільки виплату мінімальної зарплати, вартість послуг буде від 33 грн/людино-година”, – розповів нам Дмитро Стрижов.
Просять стежити за автомобілями
Але подорожчання охоронних послуг не лякає українців – майно, все-таки, дорожче. Так, компанії відзначають тенденцію до підвищення попиту на комплексні пропозиції. Коли одна компанія може забезпечити одночасно, наприклад, охорону будинку або квартири і особистого автомобіля. Або пультову та фізичну охорону бізнес-об’єктів, плюс можливість GPS-моніторингу корпоративного автопарку.
“Замовнику в такому випадку простіше отримувати послуги з одних рук, економлячи час на оформлення документів і кошти на оплату”, – зазначив Андрій Булах.
До речі, питання збереження особистого автомобіля також на сьогоднішній день актуальне, як ніколи. Адже викрадення стали масовими. Деякі охоронні фірми вводять навіть окрему “автомобільну” послугу.
Пропозиція з охорони може включати в себе як звичайне спостереження, так і більш розширений функціонал: приховане спостереження за авто, глушіння двигуна на відстані, відключення подачі палива, ідентифікація водія за допомогою коду постановки і зняття під охорону або RFID-зчитувача, а також підготовка звітів про пройдений маршрут, витрату палива, час вкл/викл. запалювання.
“За аналогією з квартирами ми впевнені, що злодій волітиме зайнятися викраденням авто з більш простою системою захисту автомобіля”, – зауважив Дмитро Стрижов.
Злодії чекають Нового року
Водночас зараз рідше замовляють датчики, наприклад, тільки в передпокої, але ж економія на одному додатковому датчику незначна, вже краще перестрахуватися і встановити датчики в кожній кімнаті приміщення. Також часто українці в гонитві за економією вибирають оператора охоронних послуг за ціною, не розбираючись при цьому, чи є у нього групи реагування, а якщо і є, то чи достатньо їх, щоб забезпечити своєчасний виїзд за тривогою.
“Для того щоб якісно надавати послугу, груп швидкого реагування має бути по Києву не менше 10, а краще ближче до 20, і ось таких охоронних компаній в Києві не більше 3-4”, – підкреслив Дмитро Стрижов.
Денис Вергун
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас