Китай поставив рекорд у кількості патентних заявок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай поставив рекорд у кількості патентних заявок

Світ
416
Китай став першою країною, компанії і громадяни якої подали більше мільйона заявок на патенти за один рік, повідомляє Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ). Більшість винаходів належать до категорії електротехніки, потім ідуть комп’ютери і напівпровідники.
За 2015 рік у світі було подано 2,9 млн патентних заявок, з них 1,01 млн ідуть з Китаю, повідомляє Reuters. Це заявки, подані як громадянами країни, так і іноземними розробниками, яким необхідний патентний захист у Китаї.
За даними ВОІВ, більшість заявок на інновації надійшло зі сфери електроніки, до якої належать, насамперед, телекомунікаційні технології. Друге за популярністю місце займають комп’ютерні розробки, потім ідуть напівпровідники, вимірювальні і контрольні прилади та медичні технології.
Друге місце в рейтингу ВОІВ займають США з 526 000 патентними заявками, а третє — Японія з 455 000. На четвертому місці опинилася Південна Корея, яка подала 238 000 заявок.
Як зазначив генеральний директор ВОІВ Френсіс Гаррі, Азія стає лідером патентної активності у світі — 62% патентних заявок надходить з цього регіону. 55% активності в галузі створення нових торгових марок також зосереджено в Азії. Гаррі підкреслив, що для Китаю інновації стали центральним елементом економічної стратегії.
Прагнення КНР стати лідером технологічної гонки доводять і інші статистичні дані. За останній рік країна витратила $300 млрд на дослідження і розробки. За цим показником її обходять тільки США. У 2015 році обсяг інвестицій в НДДКР склав 2% від ВВП Китаю.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас