В Англії створили ложку, яка змінює смак їжі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Англії створили ложку, яка змінює смак їжі

Технології&Авто
561
Вчені з Університету Лондона анонсували створення футуристичної ложки під назвою Taste Buddy, яка може змінити смак будь-якого продукту.
За її допомогою вчені сподіваються переконати людство харчуватися більш здоровою їжею, оскільки прилад штучно змушує сприймати їжу як більш солодку або солону.
“Те, що починалося як забавний інженерний експеримент, переросло в щось захоплююче з великим потенціалом. Taste Buddy може буквально врятувати людям життя, дозволяючи їм перейти на більш здорове харчування”, – сказав професор Університету Лондона Адріан Чеок.
Інноваційна ложка виробляє електричний струм низького рівня, який стимулює відповідні смакові рецептори, завдяки чому людина починає відчувати солодкий і солоний смак, навіть якщо він відсутній в їжі.
Таким чином ложка може змусити людину думати, що вона їсть пончик замість брокколі, посилаючи сигнал про солодкий смак в головний мозок.
Відзначається, що пристрій може бути інтегрований практично з будь-яким повсякденним кухонним посудом: виделкою, ложкою, чашкою.
Вчені планують удосконалити прилад для створення більш складних смаків. В ідеалі Taste Buddy буде здатний створити смак шоколаду у овочів або, наприклад, смак стейка у тофу.
Цей винахід було представлено на щорічному ярмарку британських молодих вчених і інженерів, який нещодавно пройшов в Бірмінгемі.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас