Банківський скандал в США: Комісія з цінних паперів почала розслідування проти Wells Fargo - джерела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківський скандал в США: Комісія з цінних паперів почала розслідування проти Wells Fargo - джерела

Кримінал
958
Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) почала розслідування проти Wells Fargo & Co через можливі порушення правил розкриття інформації для інвесторів, а також у зв’язку з іншими проблемами, що виникли через нещодавній скандал навколо банку, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.
SEC надіслала кілька запитів до Wells Fargo за останній тиждень, після дзвінків сенаторів, відзначають джерела. 8 вересня регулятори (Consumer Financial Protection Bureau і Office of the Comptroller of the Currency) і прокуратура Лос-Анджелеса оголосили про досягнення з банком врегулювання щодо відкриття 2 млн рахунків від імені клієнтів без узгодження з ними, нагадує RNS.
Співробітники пояснили свої дії «нереальними» нормативами продажів. Банк погодився заплатити $190 млн та звільнити понад 5000 співробітників, щоб врегулювати звинувачення. Банк також скасував норматив продажу для своїх співробітників.
Після визнання, Wells Fargo втратив понад $25 млрд своєї ринкової вартості і перестав бути найдорожчим банком у світі, поступившись цим званням JP Morgan.
До банку висунуті позови його колишніми працівниками та акціонерами. Каліфорнія, Іллінойс і деякі американські міста (включаючи Сіетл) відмовилися від роботи з Wells Fargo в низці напрямків, у тому числі від використання його послуг для продажу облігацій.
20 вересня під час слухань в банківському комітеті сенату сенатор від Массачусетсу Елізабет Уоррен закликала гендиректора і голову ради банку Джона Стампфа піти у відставку. 13 жовтня Wells Fargo офіційно оголосив про відставку Стампфа. 20 жовтня Генеральна прокуратура Каліфорнії почала розслідування кримінальної справи щодо банку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас