Відповідь Гройсману: у Федерації роботодавців повідомили, що потрібно для підняття зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відповідь Гройсману: у Федерації роботодавців повідомили, що потрібно для підняття зарплат

Казна та Політика
5933
Підвищення зарплат залежить від темпів зростання економіки. Про це заявив голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.
«Роботодавці готові підвищувати зарплати, але спочатку ми повинні наростити обсяги виробництва. Сьогоднішня заява прем’єр-міністра про підвищення мінімальної зарплати в Україні у 2017 році до 3200 грн. це виклик не тільки для роботодавців. Це виклик і для Уряду, адже не буває зростання добробуту без зростання економіки», – зазначив Дмитро Олійник.
Бізнес зацікавлений у підвищенні заробітних плат робітникам. У першу чергу тому, що через непросту ситуацію у країні кваліфіковані спеціалісти емігрують. Сьогодні 60% українців хочуть виїхати. І одним з головних факторів є розмір зарплати – відзначив голова ФРУ.
«Наша спільна з владою задача – не допустити зупинок підприємств і втрати робочих місць. Така загроза на жаль ще є, і вона доволі суттєва. У першому півріччі третина підприємств в Україні отримала збитки. Кількість безробітних сягнула 1,8 млн. людей – це практично найвищий показник за останні 10 років. ВВП України в доларовому еквіваленті за останні три роки впав на 50% і зараз економіка України перебуває на рівні 2005 року. Експорт з України за три роки впав на 40%. Ми втратили міжнародні ринки, впав внутрішній попит. За цих умов непросто говорити про зростання заробітних плат», – зазначив Дмитро Олійник.
Для отримання можливостей щодо підвищення заробітних плат бізнес також очікує від Уряду розуміння у питанні фіскального навантаження на економіку. Проект Державного бюджету на 2017 рік передбачає подальше зростання частки ВВП, що перерозподіляється через Зведений бюджет – фактичні податки становитимуть 33,9%. Це при тому, що з 2014 року по 2016 рік перерозподіл вже зріс з 29,4% до 33,1%.
Дмитро Олійник наголосив, що у Федерації роботодавців України є розуміння, як можна оживити економіку, як її вивести із кризи. «Ми розробили План модернізації України, де визначено конкретні кроки для пожвавлення економічного життя. У разі реалізації Плану, за 10 років середня зарплата по країні зросте з нинішніх 200 доларів до 500 доларів», – відзначив Дмитро Олійник.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас