Київська обласна митниця надає найбільше надходжень до бюджету, – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська обласна митниця надає найбільше надходжень до бюджету, – експерт

Казна та Політика
259
Одеська обласна митниця є постійним героєм ЗМІ, але за своїми реальними показниками вона поки не входить навіть до трійки найбільших митниць України.
Так сьогодні прокоментував офіційну митну статистику економічний експерт Борис Кушнірук.
«Якщо за інтенсивністю піару Одеська митниця впевнено займає перше місце, то за відрахуваннями до держбюджету – не входить й в трійку лідерів. А лідером стала Київська обласна митниця, яка в лютому перерахувала до бюджету рекордні 3,2 млрд гривень та оголосила про високі показники податкового навантаження на одиницю імпорту», − написав Кушнірук на своїй сторінці у соцмережі Facebook.
Він також звернув увагу на те, що впродовж останнього року (із січня 2015-до до січня 2016-го) надходження Одеської обласної митниці знизилися із 1 млрд до 863 млн гривень. В той час як показники Київської обласної митниці зросли із 1,5 млрд до 2,1 млрд гривень.
«Якщо зануритися в митну статистику, побачимо, що за останні 5 років митники Київської області тишком-нишком без зайвого піару змогли перетворити свою митницю із провінційного управління в одного із лідерів митної системи.
Так, у 2010 році вони перерахували до держбюджету 6,6 млрд грн (що становило тоді лише 30% від зборів, наприклад, митниці Києва – 19,6 млрд); в 2015 році – вже 31,8 млрд, майже зрівнявшись із показником столичної митниці – 35,4 млрд, а в лютому 2016 взагалі обігнавши столицю з показником 3,2 млрд проти 3 млрд. При цьому її частка вже серед всіх митниць ДФС дійшла до 26% – 3,2 млрд із 12,1 млрд», − пише експерт.
Нагадаємо, раніше Державна фіскальна служба повідомила, що, з огляду на рекордні показники надходжень Київської обласної митниці, на Київщину може бути поширений експеримент із розбудови інфраструктури за рахунок 50% позапланових надходжень митниці. Зараз ця схема працює у Волинській, Чернівецькій, Львівській та Одеській областях, а також місті Києві.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас