Понад 90% держзакупівель в Prozorro є допороговими - Мінекономрозвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 90% держзакупівель в Prozorro є допороговими - Мінекономрозвитку

Казна та Політика
381
Понад 90% державних закупівель в Prozorro є допороговими (до 200 тис. грн для товарів і послуг, до 1,5 млн грн для робіт), хоча закон про держзакупівлі не зобов’язує здійснювати їх через електронну систему.
Про це повідомляється на офіційній сторінці Міністерства економічного розвитку і торгівлі в Facebook.
«Вже зараз більше 90% закупівель в Prozorro – це саме допорогові торги. Тобто, замовники не зобов’язані, але все одно вибирають Prozorro, замість того, щоб піти і купити безпосередньо в магазині або у постачальника», – йдеться в повідомленні. У Мінекономрозвитку вважають, що така ситуація свідчить про зручність системи.
«Це красномовно підтверджує зручність і ефективність Prozorro, державні замовники з кожним днем знаходять в ній дедалі більше переваг для себе. Деякі з них завдяки Prozorro економлять мільйони», – підкреслили в міністерстві.
Як повідомлялося, економія бюджетних коштів завдяки використанню системи державних закупівель Prozorro перевищила 4 млрд грн. Prozorro з 1 серпня стала обов’язковою до застосування для всіх державних замовників при закупівлі від 200 тис. грн для товарів і від 1,5 млн грн для робіт.
Очікується, що за підсумками 2016 року використання Prozorro дозволить заощадити близько 5 млрд грн, в 2017 році – 50 млрд грн. Українська система Prozorro отримала міжнародну премію в сфері закупівель World Procurement Awards (WPA) в номінації Public Sector.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас