Україна зобов'язується перед МВФ ліквідувати Податкову міліцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зобов'язується перед МВФ ліквідувати Податкову міліцію

Казна та Політика
725
Україна зобов’язується перед Міжнародним валютним фондом ліквідувати Податкову міліцію і створити службу фінансових розслідувань до кінця поточного року.
Про це йдеться в меморандумі співпраці України і МВФ.
Відзначається, що серед іншого планується посилення функції Державної фіскальної служби проводити розслідування фінансових злочинів шляхом реорганізації та демілітаризації Податкової міліції.
Також Україна зобов’язується перед фондом спростити процедуру митного оформлення вантажів, посилити прикордонний контроль і вдосконалити функції проведення аудиту.
Крім того, також планується посилити оподаткування фізосіб, які отримують великі доходи.
Як повідомляли Украiнськi Новини, в кінці серпня поточного року стало відомо, що Міністерство фінансів ініціює об’єднання економічних підрозділів Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ і Податкової міліції в Службу фінансових розслідувань.
Міністерство економічного розвитку і торгівлі в ході засідання Нацради реформ запропонувало об’єднання економічних підрозділів Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ і Податкової міліції в Службу фінансових розслідувань.
11 грудня 2015 року у Верховній Раді був зареєстрований відповідний законопроект №3630 про створення Служби фінансових розслідувань.
Згідно з ним, Служба фінансових розслідувань буде складатися зі спеціальних підрозділів з боротьби з правопорушеннями у сфері оподаткування та бюджетній сфері, спеціальних підрозділів з боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил.
Передбачається, щоб службу очолював перший заступник голови Державної фіскальної служби, який наразі очолює податкову міліцію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас