Мінсоцполітики планує запустити накопичувальну пенсійну систему на початку 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики планує запустити накопичувальну пенсійну систему на початку 2017 року

Казна та Політика
623
Міністерство соціальної політики України планує впровадити накопичувальну систему загальнообов’язкового державного пенсійного страхування і єдиних принципів нарахування пенсій на початку 2017 року, повідомив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко під час панельної дискусії про соціальну ситуацію в країні.
“Ми хочемо, щоб елементи накопичувальної системи стартували на початку 2017 року», – сказав Розенко.
Як повідомлялося раніше, на початку травня 2016 року віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що діюча в Україні система пенсійного забезпечення не може задовольнити в повному обсязі потреби пенсіонерів.
Тому уряд повідомив про плани запровадити в Україні накопичувальну пенсійну систему з 1 липня 2017 року, тоді як раніше планувалася дата 1 січня 2017 року.
5 травня поточного року в парламент був внесений законопроект №4608 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування і єдиних принципів нарахування пенсій» як заміни відповідного документа, запропонованого минулим урядом.
Як вказується в пояснювальній записці до законопроекту, з 1 липня 2017 року запроваджується сплата страхових внесків до другого (накопичувального) рівня пенсійної системи застрахованими особами, які до цієї дати не досягли пенсійного віку. Розмір страхового внеску в перший рік складе 2% і щорічно буде збільшуватися на один відсоток до досягнення в 2020 році 5%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас