Кабмін підвищив поріг продажів без РРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підвищив поріг продажів без РРО

Казна та Політика
1128
Кабінету міністрів України підвищив поріг річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів і послуг, які можна проводити без застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО, касовий апарат), з 200 тис. грн до 500 тис. грн і з 75 тис. грн до 250 тис. грн в залежності від форми і умов здійснення діяльності на один структурний підрозділ суб’єкта господарської діяльності.
Уряд на засіданні в четвер ухвалив з подальшим доопрацюванням протягом трьох днів відповідний проект постанови “Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 23 серпня 2000 року №1336”.
“Прийняття проекту постанови сприятиме усуненню конфліктних ситуацій між контролюючими органами і суб’єктами господарювання, спрощення здійснення розрахункових операцій і скорочення витрат суб’єктів господарювання від продажу товарів і надання послуг в невказаних обсягах”, – підкреслив міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, представляючи документ в ході засідання.
За його словами, постанова передбачає обов’язкове використання РРО при перевищенні річного доходу 1 млн грн незалежно від виду діяльності.
Як зазначив міністр, дія цієї постанови не поширюється на суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, алкогольними напоями та тютюновими виробами.
Крім того, використання РРО стає обов’язковим для суб’єктів господарювання, які надають побутові послуги (крім тих, які надають їх на території села), послуги носильників багажу на вокзалах і в портах, реалізують квитки державних лотерей.
Міністр повідомив, що документ буде доопрацьований з поправками, внесеними Оксаною Продан (БПП). Так, право не використовувати касові апарати залишать фізичним особам, які на загальній системі оподаткування без найманих робітників надають послуги ремонту взуття, швейних трикотажних виробів, займаються прибиранням квартир та доглядом за дітьми, хворими людьми і людьми похилого віку.
Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) запропонувало Кабміну внести відповідні зміни до постанови ще в грудні 2015 року у зв’язку з необхідністю врахувати інфляційні процеси, які відбулися за період дії постанови, а також специфіку торговельної діяльності та надання окремих видів послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас