На всіх не вистачить?: Кошти ФГВФО опустилися до нижчого за критичний рівень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На всіх не вистачить?: Кошти ФГВФО опустилися до нижчого за критичний рівень

Кредит&Депозит
2717
У Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) закінчуються гроші для виплати гарантованих сум компенсації втрачених депозитів, тому він звернувся за фінансовою допомогою до уряду.
Про це стало відомо з проекту постанови Кабміну «Про забезпечення надання кредиту ФГВФО» і пояснювальної записки до нього.
Уже в найближчі дні він отримає 8 млрд грн.
«Міністерство фінансів з метою надання кредиту ФГВФО здійснює випуск ОВДП у розмірі 7,941 млрд грн з терміном обігу до 15 років і процентною ставкою до 10% річних в обмін на векселі, видані Фондом», – йдеться в проекті постанови «Про забезпечення надання кредиту ФГВФО» .
У пояснювальній записці до проекту сказано, що Фонд звернувся до уряду за грошима з двох причин відразу.
По-перше, з початку року обсяг коштів Фонду на виплати гарантованих депозитів скоротився на 70%. Якщо на 1 січня 2016 року у ФГВФО було фінансових ресурсів на 14,084 млрд грн, то до 1 серпня (останні оприлюднені дані) – вже 7,458 млрд грн (скорочення на 47%). Цього року Фонд проводить виплати вкладникам таких великих банків, як «Хрещатик», «Михайлівський», Євробанк і Фідобанк. Якщо ресурси Фонду впали більш ніж на 70%, отже залишки коштів становлять менше 4,22 млрд грн.
Друга причина: активи Фонду впали нижче за критичну позначку в 2,5% від загального обсягу гарантованих депозитів в системі.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас