Інкасації Нацбанку можуть віддати на аутсорсинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інкасації Нацбанку можуть віддати на аутсорсинг

Казна та Політика
458
Центробанк готовий допустити СІТ-компанії до перевезення грошей в регіонах.
«На регіональному рівні НБУ виконує функцію грошового обігу. По суті, в регіонах Нацбанк тримає тільки ця функція. І зараз НБУ вивчає можливість залучення банків-агентів до її виконання», – заявив в.о. заступника голови Нацбанку Роман Борисенко.
За його словами, правління НБУ затвердило нову концепцію грошового обігу, яка вже була представлена регіональним представникам НБУ.
«Основна її думка: ми йдемо до моделі зниження присутності НБУ в регіонах, – підкреслив топ-менеджер. – Зараз НБУ вивчає можливість залучення банків-агентів до її виконання. У нас є ряд комерційних банків і держбанк, які займаються інкасацією. Але СІТ-компанії (Саѕһ-in-Tranzit) поки не представлені в Україні так широко, як в Європі. Ми очікуємо, що вони до нас прийдуть».
Зараз з центрального сховища в регіони доставляється готівка, де вона при отриманні перераховується і зберігається в сховищах. Потім за запитом комерційного банку вона видається або, навпаки, вилучається.
«Ми активно розглядаємо можливість оптимізації цієї функції. У нас є центральне сховище, плюс ми вже будуємо львівський касовий центр. Ми бачимо себе в цих двох точках в середньостроковій перспективі», – сказав Роман Борисенко.
На 31 липня 2016 року в регіонах територіально перебував 1301 співробітник НБУ. В рамках планів подальшої оптимізації штату їх кількість скоротиться до близько 500 осіб.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас