Скільки потрібно інвестицій для порятунку української економіки, - Тарута — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки потрібно інвестицій для порятунку української економіки, - Тарута

Казна та Політика
2861
Діюча модель економічного розвитку України вичерпала себе і потребує негайної заміни.
Таку думку народний депутат і один із засновників об’єднання “Українська бізнес ініціатива” Сергій Тарута висловив під час XXVI Міжнародного економічного форуму в Криниці-Здруй (Польща).
“Головна помилка при визначенні економічної стратегії подальшого розвитку України – це спроба проводити реформи без кардинальної зміни існуючої моделі економічного розвитку. Курс на стабілізацію економіки призведе лише до фіксації її безнадійного відставання. Україну врятує тільки вибухове зростання економіки. І можливості такого зростання існують”, – вважає С. Тарута.
Євросоюз може сприяти Україні в реалізації плану відновлення економіки на 2017-2030 роки на основі реіндустріалізациї і широкого застосування інновацій. Реалізація цього плану дасть можливість Україні вийти до 2030 року на рівень ВВП близько $500 млрд.
За оцінками ряду економістів, успішна реалізація нової моделі економічного зростання потребує лище близько $250 млрд прямих іноземних інвестицій. Тобто приблизно $16,5 млрд на рік.
“Ця цифра інвестицій виглядає цілком реальною. Але для здійснення таких планів Україна повинна розробити стратегію, під яку Європа буде готова надавати інвестиційний ресурс. Це повинна бути перш за все програма дій, прийнятна для європейських адміністрацій та бізнес-структур. Ми хочемо, щоб європейці брали участь спочатку в експертизі цієї стратегії, а потім виступали контролерами її реалізації”, – заявив Тарута.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас