Російський банк ВТБ не зміг продати українську "дочку" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський банк ВТБ не зміг продати українську "дочку" - ЗМІ

Кредит&Депозит
1863
Спроби російського банку ВТБ продати свою українську “дочку” не мали успіху.
Про це розповіли кілька джерел, близьких до групи.
“З тих пір як в травні голова ВТБ Андрій Костін заявив про плани з продажу українського ВТБ, група міцно взялася за справу. Інтерес до активу виявили два претенденти – група СКМ і Таскомбанк”, – зазначив один із співрозмовників газети.
Ще одне джерело видання підтвердило факт переговорів. Воно також зазначило, що вони не увінчалася успіхом. “Оцінки потенційних покупців і продавця настільки розходилися, що домовитися так і не вдалося”, – уточнило джерело.
Як повідомлялось, в середині травня ВТБ банк повідомив про те, що група не бачить перспектив розвитку свого бізнесу в Україні через великі втрати, які несе дочірня організація, і готовий його продати. Проте, в середині червня в ВТБ заявили про призупинення планів з продажу українських активів.
Нагадаємо, українська “дочка” ПАТВТБ банк” – працює на ринку України з 1992 року і входить до групи найбільших банків. З 2006 року більше 99,9% акцій банку належать російському “Внешторгбанку”.
ВТБ Банк” за підсумками першого кварталу 2016 року отримав 4,594 млрд грн збитку, що у 1,9 рази менше збитку за аналогічний період минулого року. Раніше банк повідомляв, що за підсумками 2015 року отримав 4,552 млрд грн збитку, що у 3,7 рази менше збитку за попередній рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас