Стратегічна мета України - вступ до НАТО, - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стратегічна мета України - вступ до НАТО, - Порошенко

Казна та Політика
1105
Стратегічна мета України – вступ до НАТО.
Про це під час звернення до нардепів Ради заявив Президент України Петро Порошенко.
Президент також зазначив, що за два роки українські військові з групи непідготовлених бійців перетворилися на професійну армію. Сьогодні західні партнери надають різнобічну підтримку бійцям ЗСУ в зоні АТО.
«Нам потрібні мир, безпека і реформи. Ні від кого наша з вами безпека не залежить так, як від ЗСУ і якісної української дипломатії. Підкреслю: ми з вами дуже цінуємо підтримку західних партнерів, і на сьогодні виконуємо понад 40 імпортних контрактів на 1,5 млрд доларів з постачання техніки в зону АТО – це засоби зв’язку, прилади спостереження, безпілотники, зброя, прилади нічного бачення», – сказав Глава держави.
Він додав, що одна з цілей України – посилити промислове виробництво.
«У стратегії оборони Україна має в першу чергу спиратися на себе, на свій промисловий комплекс. Всі бачать, як змінилася наша армія: 2 роки тому її майже не було, а тепер вона є – та й яка! Вони не розкошують, але морально і матеріально мотивовані. Нагодовані, одягнені – не від кутюр, але одягнені, і озброєні. І якби Україна раніше, два роки тому, приділяла таку увагу ВСУ, “зелені чоловічки” не сунулися б до Криму і на Донбасі не було б російських військ.
Раніше бездарно розпродавалася українська зброя, а ще два роки наші військові відбивалися від ворога голими руками. В Україні не був захищений повітряний, водний простір. 2 роки тому мені бракувало вас, керівники фракцій, а тепер народ побачив нашу єдність», – сказав Президент України.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас