Мінфін зацікавився доходами батьків студентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін зацікавився доходами батьків студентів

Особисті фінанси
6437
Міністерство фінансів України розіслало вузам лист з проханням надати дані про студентів, які навчалися на бюджеті і отримували стипендію з 2011 по 2016 роки.
Копію такого листа опублікував у себе в Фейсбуці експерт з освіти Андрій Черних.
Таким чином, уряд не має наміру відмовлятися від планів скасувати чинну систему стипендій і платити тільки малозабезпеченим.
У листі Мінфін просить надати, крім імен, прізвищ та сум отриманих стипендій по місяцях, також ідентифікаційні коди, адреси проживання та паспортні дані. Таким чином міністерство хоче провести звірку громадян, які отримували субсидії, пільги та інші виплати з бюджету. За словами заступника міністра фінансів Марченка, відомство створює систему, яка буде за ідентифікаційним кодом видавати інформацію, чи купувала сім’я дорогу власність, чи є у неї депозити і т.д.
“При цьому буде враховуватися і дохід домогосподарства, а не тільки однієї людини. Якщо студент претендує на соціальну стипендію, але разом з цим батьки придбали автомобіль або мають депозит в банку, то йому буде автоматично відмовлено в стипендії”, – заявив Марченко.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас