Китайці інвестують $20 млн в будівництво заводу з переробки льону в Рівненській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці інвестують $20 млн в будівництво заводу з переробки льону в Рівненській області

Казна та Політика
408
Китайська текстильна компанія Yuyue Home textile co.Ltd має намір побудувати завод з переробки льону в Рівненській області.
Як повідомляється на сайті Рівненської обласної державної адміністрації, будівництво заводу з переробки льону розпочнеться вже в 2016 році. Термін реалізації проекту – п’ять років, загальний обсяг інвестицій становитиме $ 20 млн.
Як повідомив президент компанії Лін Юксінг на зустрічі з обласними органами влади, компанія вже визначилася з ділянкою для підприємства – це Костянтинівська сільрада Сарненського району. Місцева влада запропонувала компанії площі для будівництва заводу і ділянку для посіву та обробки льону. Всього під проект буде віддано близько 30 тис. га землі.
“Ми зацікавлені в стратегічних інвестиціях, які сприятимуть розвитку економіки. Тим більше, що особливістю проекту є відновлення льонарства на Поліссі. Грунтово-кліматичні особливості Рівненської області сприятливі для розвитку цієї галузі. Тому є всі умови, щоб цей проект стартував у нас і став успішним”, – цитується перший заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Приварській.
Інвестори протягом п’яти років планують налагодити весь цикл виробництва – від вирощування до переробки льону. Після завершення будівництва на підприємстві створять близько 1 тис. робочих місць, з яких 90% будуть місцеві жителі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас