Transparency сподівається, що Порошенко не допустить дискредитації системи е-декларування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Transparency сподівається, що Порошенко не допустить дискредитації системи е-декларування

Казна та Політика
318
Тгапѕрагепсу International Україна сподівається, що президент України Петро Порошенко не допустить дискредитації системи е-декларування.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.
“Розкриття чиновниками інформації про свої доходи та публікація такої інформації у відкритому доступі – це прогресивний і впевнений крок на шляху до підзвітності, сумлінності та очищення публічного сектора від нечистих на руку людей. Маємо надію, що президент, який причетний до запуску, не допустить дискредитації системи через внесення змін до антикорупційного законодавства або через заборону е-декларування Конституційним судом. Також сподіваємося, що НАЗК повноцінно виконуватиме функції адміністрування системи, не піддаючись політичним впливам”, – зазначив виконавчий директор ТІ Україна Ярослав Юрчишин.
Як зазначається, завдяки згуртованій роботі громадського суспільства, міжнародних партнерів та української влади, яка вчасно схаменулася, запуск все ж таки відбувся.
“Але на цьому боротьба тільки починається. Наступними її етапами є створення антикорупційного суду дійсно незалежного, професійного, сформованого на відкритому конкурсі з широким доступом не тільки представників суддівської професії, а й юристів з належним досвідом роботи”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, також повинна активізуватися робота з повернення коштів екс-президента України Віктора Януковича і осіб із санкційного списку до України.
“Також повинна активізуватися робота з повернення коштів Януковича і осіб із санкційного списку до України. Ми очікуємо активності як ГПУ, так і максимального сприяння створенню та запуску АРО-АМО (Нацагентства управління конфіскатом), обрання керівника якого очікується до кінця вересня”, – сказав Юрчишин .
Transparency International закликає державних і місцевих чиновників заповнювати електронні декларації, підтверджуючи свою доброчесність.
Нагадаємо, за словами Порошенка, проблеми зі стартом електронного декларування в Україні мали чисто технічний характер і будуть розслідувані за участю міжнародних експертів і громадськості.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас