Нафтопровід Одеса-Броди підготували для транзиту нафти з Азербайджану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтопровід Одеса-Броди підготували для транзиту нафти з Азербайджану

Енергетика
548
Державна компанія-оператор нафтотранспортної інфраструктури ВАТ «Укртранснафта» заявляє про технологічну готовність нафтопроводу «Одеса-Броди», нафтоналивної естакади на станції «Броди» і нафтового терміналу в порту «Південний» для початку транзиту нафти через територію України з Азербайджану до країн Центральної Європи, наприклад, Чехії, Угорщини і Словаччини, – повідомили на підприємстві.
«Відповідна інфраструктура компанії технічно готова до організації транспортування азербайджанської нафти… Магістральний нафтопровід «Одеса-Броди» заповнений технологічною нафтою сорту Azeri Light (експортний сорт легкої нафти Азербайджану. – Ред.) і готовий забезпечити постачання нафти до станції «Броди», – відзначили у ВАТ.
Також в «Укртранснафті» відзначили, що залізнична естакада в «Бродах» перебуває в належному технологічному стані і готова для перевалки нафти з трубопроводу до залізничних цистерн або навпаки. «Наразі «Укртранснафта» перебуває в інтенсивному переговорному процесі з азербайджанською стороною та іншими зацікавленими сторонами щодо організації нових маршрутів транспортування азербайджанської нафти європейським споживачам через територію України», – поінформували в компанії.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас