Сбербанк Росії готує розміщення облігацій в юанях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк Росії готує розміщення облігацій в юанях

Фондовий ринок
311
Сбербанк Росії розглядає можливість розміщення в наступному році облігацій, номінованих в юанях
Про це повідомив старший віце-президент банку Ігор Буланцев.
На даному етапі банк веде переговори з низкою зацікавлених компаній. Пан Буланцев оцінює ймовірність такого розміщення як дуже високу. Подія теоретично може статися і восени, але, швидше за все, розміщення в юанях відбудеться все ж в 2017 році.
“Я думаю, що цієї осені не буде. Але в наступному році напевно буде. Ми, з одного боку, бачимо збільшення інтересу до фінансування в юанях, з іншого боку, це складний інструмент. Всьому свій час” – заявив він.
Складність інструментів полягає, по суті, тільки в тому, що їх ще не почали активно застосовувати, отже немає налагодженої процедури. Але, як сказав пан Буланцев, всьому свій час.
До речі, Сбербанк збирається не тільки розміщувати облігації в юанях в своїх цілях, але і планує зайнятися організацією таких розміщень для інших компаній. Мета цілком логічна, тим більше що найбільший російський банк активно розвиває співпрацю з китайськими колегами.
Варто відзначити, що Сбербанк може залучати кошти в юанях для кредитування корпоративних клієнтів, які ведуть активну торгову діяльність з Піднебесною.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас