Ринки акцій Європи зросли в серпні, для банків місяць став найкращим з лютого 2015 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Європи зросли в серпні, для банків місяць став найкращим з лютого 2015 р

Фондовий ринок
80
Більшість фондових індексів Західної Європи знизилися в середу, хоча підвищення котирувань банків дещо компенсувало падіння акцій гірничодобувних компаній. Разом з тим європейські ринки акцій залишаються в плюсі другий місяць поспіль.
Ціни на нафту впали більш ніж на 3% на даних про більш значне зростання товарних запасів палива в США, ніж припускав ринок.
Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 опустився на 0,4% до закриття торгів, скоротивши серпневий підйом до 0,5%.
Індекс 50 найбільших підприємств єврозони Euro Stoxx 50 втратив 0,25%, британський FTSE 100 – 0,58%, французький CAC 40 – 0,43%, німецький DAX 30 – 0,61%. Разом з тим іспанська IBEX піднявся на 0,4%, італійський FTSE MIB – на 0,3%.
За місяць FTSE 100 і CAC 40 додали по 0,9%, DAX – 2,7%.
Ціна акцій банку Commerzbank AG підскочила на 2,4% на повідомленнях ЗМІ про те, що найбільший банк Німеччини Deutsche Bank (DB) планував придбати свого конкурента. Котирування паперів DB підвищилися на 2,4%. Його голова Джон Крайан відкинув саму ідею такого об’єднання, підкресливши, що він прагне зменшити розміри ввіреної йому фінкомпанії.
Європейські банки в цілому завершили місяць рекордним зростанням капіталізації з лютого 2015 року, оскільки вперше за довгий час квартальний прибуток більшості з них виявився кращим за прогнози експертів. При цьому британські банки, індекс яких зріс в серпні на 12%, продемонстрували найактивніше ралі за шість років.
Папери Anglo American Plc подешевшали на 4,6%. Раніше аналітики Clarksons Platou Securities попередили про те, що ціни на залізну руду знову відчувають знижувальний тиск.
Нафтові компанії завершили торги в “червоній зоні” на тлі падіння нафтових котирувань: BP втратила 1,3%, Shell – 1,8%.
Швейцарський виробник медичного обладнання Straumann Holding AG втратив 5,3% капіталізації на новині про те, що його великий акціонер GIC Private Ltd. скоротив свій пакет акцій компанії.
Акції французького стільникового оператора Iliad додали в ціні 4,1%. Компанія підвищила прибуток і виручку в першому півріччі завдяки зростанню кількості абонентів.
Курс паперів його конкурента, Bouygues SA, піднявся на 1,1%. Чистий прибуток компанії в квітні-червні підвищилася до 152 млн євро з 115 млн євро за аналогічний період минулого року, незважаючи на скорочення виручки на 3%
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас