"Паливний скандал" в Mitsubishi зачепив ще вісім моделей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Паливний скандал" в Mitsubishi зачепив ще вісім моделей

Фондовий ринок
1495
Уряд Японії заборонив компанії Mitsubishi Motors продавати на внутрішньому ринку ще вісім моделей автомобілів, після того як тести показали, що виробник занижував щодо них дані про витрату палива.
Про це повідомляє Слон з посиланням на Associated Press.
Серед моделей, які потрапили під заборону через «паливний скандал», опинилися зокрема Pajero, Outlander і RVR SUV. У квітні Mitsubishi спільно з Nissan вирішили призупинити продаж чотирьох моделей: eK Wagon і eK Space, Dayz і Dayz Roox. У Міністерстві транспорту Японії відзначили, що автомобілі Mitsubishi, які поставляються на зарубіжні ринки, не причетні до “паливного скандалу”. У свою чергу, в Mitsubishi пообіцяли виплатити компенсацію власникам машин в Японії – в розмірі від 30 тисяч до 100 тисяч ієн (від $290 до $970).
Акції Mitsubishi на торгах в Токіо 31 серпня подешевшали на 1,5% – до 473 ієн. Для порівняння, на початку січня котирування компанії перебували на рівні 1010 ієн за акцію. В кінці квітня в Mitsubishi визнали, що протягом останніх 25 років занижували показники щодо витрати палива при тестуванні низки моделей малолітражних автомобілів.
За матеріалами:
Slon
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас