Вартість золота в серпні впала на 3,4%, зниження за місяць зафіксовано вперше з травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість золота в серпні впала на 3,4%, зниження за місяць зафіксовано вперше з травня

Банківські метали
116
Золото слабо дорожчає на торгах у четвер після зниження ціни до мінімального рівня більш ніж за два місяці за підсумками попередньої сесії.
Вартість дорогоцінного металу в серпні впала на 3,4%, зниження за підсумками місяця було зафіксовано вперше з травня, що, на думку експертів, пов’язано з підвищеними очікуваннями підйому базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС), пише MarketWatch.
Золото з негайною поставкою в процесі торгів у четвер подорожчало на 0,2% – до $1310,89 за унцію.
За підсумками торгів у середу ціна золота з постачанням в грудні склала $1316,5 за унцію, що є мінімумом з 23 червня, свідчать дані FactSet.
Увага трейдерів спрямована на дані щодо американського ринку праці за серпень, які можуть вплинути на подальшу політику ФРС.
Міністерство праці США оприлюднить звіт про безробіття в п’ятницю о 15:30 по Києву.
Згідно з прогнозом експертів, опитаних The Wall Street Journal, число робочих місць в економіці США минулого місяця збільшилося на 180 тис. після підвищення на 255 тис. у липні.
Експерти зазначають, що високі темпи збільшення зайнятості в США в серпні стануть додатковим аргументом на користь підйому ставки Федрезервом. Посилення кредитно-грошової політики в США сприятиме зміцненню долара выдносно інших світових валют, що несприятливо для ринку золота.
Потік новин, які підтримують думку про можливість підйому ставки Федрезервом, забезпечує підтримку американській валюті, що, ймовірно, чинитиме тиск на сировинний ринок, зазначає аналітик FXCM Daily FX Ілля Співак.
“Дані, які можуть кинути тінь сумніву на можливість посилення політики американським Центробанком найближчим часом, нададуть підтримку цінам на сировину”, – говорить експерт.
Незважаючи на непевність щодо подальшої політики ФРС, деякі експерти вважають сприятливими перспективи ринку золота.
Вартість дорогоцінного металу може зробити “чергову спробу” піднятися до рівня в $1400 за унцію пізніше в 2016 році, заявив аналітик State Street Global Advisors Джордж Міллінг-Стенлі в інтерв’ю CNBC раніше на цьому тижні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас