Євросоюз не справляється з нинішніми кризами, - спікер Сейму Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз не справляється з нинішніми кризами, - спікер Сейму Польщі

Світ
376
Європейський союз не справляється з кризами, які ділять європейську солідарність.
Про це заявив спікер Сейму Польщі Марек Кухцинский.
Він також зазначив, що варто розширювати співпрацю з державами, які межують з країнами співтовариства, і підкреслив бажання Польщі розвивати територію східного і південного прикордоння НАТО і ЄС.
“Ми не хочемо будувати стіни, які знову ділитимуть Центрально-Східну Європу…ЄС, а також вся Європа, переживає найбільшу кризу з початку свого створення, в результаті якої швидко зростає міжнародна напруженість. ЄС не справляється з тим, що загрожує європейській солідарності”, – додав він.
Він зазначив, що в даний час відбувається кульмінація кількох криз: Єврозони – зростає заборгованість держав ЄС при сповільненні економічного зростання; безпеки – безпорадність ЄС щодо тероризму і військових конфліктів, таких як агресія Росії проти України; криза Шенгенської зони, спричинена напливом в Європу мільйонів іммігрантів, а також “брекзит” – структурна і функціональна криза ЄС.
За словами Кухцинського, треба разом замислитися над майбутнім ЄС і всієї Європи, зокрема над тим, як зробити сильнішими ЄС і Європу.
“Існує необхідність вироблення спільної позиції держав Центрально-Східної Європи в цьому питанні”, – вважає Кухцинський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас