Українці назвали найвидатнішу постать в історії України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці назвали найвидатнішу постать в історії України

Казна та Політика
7468
Населення України вважає, що працьовитість, оптимізм, життєрадісність і сміливість допомагають боротися з труднощами і проблемами, найвидатнішими українцями вважають Тараса Шевченка, Богдана Хмельницького і Степана Бандеру, про що свідчать дані опитування компанії TNS.
Вибираючи найбільш значущі позитивні якості, притаманні українцям, 30% опитаних назвали волелюбність, 24% – гостинність, 11% – дружелюбність. Доброту виділили 6% і щедрість 5%. При цьому в західному регіоні значно частіше, ніж в цілому по країні, найбільш важливою якістю називали гостинність (33%), у південному – волелюбність (41%), у північному – щедрість (13%).
Виділяючи якості, які допомагають українцям долати труднощі і проблеми, 47% назвали працьовитість, 37% – оптимізм і стільки ж – терпимість до думок і поглядів. Життєрадісність і відчуття гумору назвали 32%, завзятість і наполегливість – 26%.
При цьому представники молодшої вікової групи значно частіше вибирали тверду волю (29%), цілеспрямованість і сміливість (по 25%). Представники західного регіону частіше називали працьовитість (58%) і старання (13%).
Найвидатнішим українцем назвали Тараса Шевченка (30%), Богдана Хмельницького вважають таким 4% опитаних, Григорія Сковороду – 3%, Степана Бандеру – 3%, Михайла Грушевського – 2%.
Кожен п’ятий (20%) назвав іншу постать, а 38% вагалися з відповіддю. Жителі Києва частіше, ніж опитані в цілому по країні, згадували Ігоря Сікорського (4%) і Пилипа Орлика (3%), а жителі західного регіону – Степана Бандеру (6%) і Андрія Шептицького (2%).
Серед найбільш видатних гетьманів України 52% назвали Богдана Хмельницького, 13% – Івана Мазепу, по 7% – Петра Сагайдачного і Пилипа Орлика, а 2% – Дмитра Вишневецького. Інших називали 4%, а 15% не змогли відповісти на це запитання.
Опитування було проведено компанією TNS спеціально до Дня незалежності України 16-21 липня. Он-лайн було опитано 1 тис. респондентів у віці від 18 до 55 років по всій Україні (крім Криму), міське населення за квотою за статтю, віком, регіоном та розміром населеного пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас