Пасажири київського метро переходять на безконтактні методи оплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасажири київського метро переходять на безконтактні методи оплати

Фінтех і Картки
896
За даними Київського метрополітену, для оплати проїзду в столичній підземці люди більш ніж у половині випадків використовують безконтактні способи. За останніми даними, співвідношення жетон/карта становить 40% на 51% на користь останньої, інші 9% випадків відносяться до проходу за пільговими посвідченнями.
Зазначимо, що у 51% включені не тільки проїзні метрополітену (місячні/річні та на кількість поїздок), але і «Картки киянина», а також банківські картки MasterCard PayPass. Щодня картками PayPass користується понад 16 тис. пасажирів, а всього за рік роботи кияни та гості міста скористалися сумісними банківськими картками понад 2,2 млн разів.
Цікаво, що ще рік тому картками в столичному метро користувалося лише 42% пасажирів, у 2014 — 31%, а в 2013 — лише 22% або кожен п’ятий. Найбільше сучасні технології оцінили на станції «Героїв Дніпра», де з допомогою безконтактних технологій проходить 57% пасажирів. У переліку прогресивних станцій також «Олімпійська», «Оболонь» і «Театральна» — 55%. Зі зрозумілих причин (багато гостей столиці) найменше схильні до інновацій на станції «Вокзальна» — 31%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас