Рубильник у руках ворога: у Кабміні назвали обсяги постачання палива на АЕС із Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубильник у руках ворога: у Кабміні назвали обсяги постачання палива на АЕС із Росії

Енергетика
971
Найбільшу роль в забезпеченні України електроенергією відіграє атомна енергетика. При цьому 85% ядерного палива на АЕС постачається з Росії.
Про це в інтерв’ю заявив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.
“Атомна енергетика відіграє, мабуть, найбільшу роль в забезпеченні нашої держави електроенергією. Поки працюємо лише на імпортній сировині: сьогодні майже 85% ядерного палива, яке експлуатується на наших АЕС, становить паливо російського виробництва (ВАТТВЕЛ”), близько 15% – транснаціональної компанії Westinghouse”, – зазначив чиновник.
За його словами, в 2014 році НАЕК “Енергоатом” продовжив контракт з Westinghouse до 2020 року. Він передбачає постачання палива на три енергоблоки ВВЕР-1000 з можливістю розширення поставок на шість енергоблоків. Він уточнив, що в 2016 році заплановано здійснити 17 поставок свіжого ядерного палива на енергоблоки українських АЕС, зокрема 12 поставок – ВАТТВЕЛ” і 5 поставок -Westinghouse, із них 3 планується до завантаження.
Зараз, за ​​словами віце-прем’єра, Міненерговугілля розробило проект Концепції Державної цільової економічної програми розвитку атомно-промислового комплексу України на 2016-2020 роки. Він передбачає створення можливостей для виробництва власного ядерного палива з використанням імпортного обладнання.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас