Apple щасливо уникнула гігантського штрафу за крадіжку патентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple щасливо уникнула гігантського штрафу за крадіжку патентів

Фондовий ринок
727
Федеральний суд в Техасі скасував рішення, за яким Apple мала заплатити «патентному тролю» VirnetX понад півмільярда доларів. Позови спрямовані на новий розгляд.
Компенсація скасовується
Федеральний суд США скасував попереднє рішення нижчої інстанції, за яким корпорація Apple повинна виплатити $625,6 млн компанії VirnetX Holding Corp за порушення патентних прав.
VirnetX звинуватила Apple в порушенні чотирьох патентів, зареєстрованих ще 2006 р. Патенти стосувалися VPN-протоколів, використовуваних в таких «яблучних» сервісах, як FaceTime і iMessage.
Рішення про виплату Apple понад півмільярда доларів було ухвалено американським судом в лютому 2016 р. Сам розгляд триває не перший рік. Перший вердикт у рамках цієї справи було винесено також не на користь Apple – 2014 р. суд зобов’язав її сплатити штраф $368,2 млн. Сума зросла внаслідок того, що кількість патентів VirnetX, за якими «яблучна» компанія була визнана винною, з часом збільшилася.
Як пише Reuters, на процесі в Техасі федеральний суддя Роберт Шредер (Robert Schroeder) зазначив, що було несправедливо стосовно Apple об’єднувати два позови від VirnetX в одне провадження. За словами Шредера, присяжні були введені в оману більш ніж 50 посиланнями на попередню справу, що в підсумку призвело до «несправедливого розгляду». За рішенням судді позови будуть розглядати окремо, перший процес розпочнеться 26 вересня 2016 р.
За матеріалами:
cnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас