Штрафи не діють? Столичні водії продовжують сідати за кермо нетверезими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи не діють? Столичні водії продовжують сідати за кермо нетверезими

Особисті фінанси
937
Столичні водії продовжують сідати за кермо в стані алкогольного сп’яніння, попри те що штрафи за таке порушення віднедавна виросли в три рази.
Тільки за п’ять днів патрульні Києва виписали водіям штрафів більш ніж на мільйон гривень.
За словами голови патрульної поліції Києва Юрія Зозулі, за п’ять днів з моменту набуття чинності новим законом у Києві було складено близько ста протоколів на нетверезих водіїв. Тобто в середньому це близько 20 в день. Ситуація, порівняно з часами низьких штрафів, поки не особливо змінилася. Але в патрульній поліції кажуть, що висновки робити зарано.
«Має пройти більше часу, щоб люди все усвідомили», – каже Зозуля.
Багато п’яних сідає за кермо і в Київській області, констатують журналісти. За даними ГУ Нацполіції в Київській області, за кілька днів дії закону склали 23 протоколи.
Днями в Києві сталася ДТП з вини п’яного депутата Макарівської райради Матвія Євсеєнка. Чоловік протаранив «Волгу» з пенсіонерами, намагаючись сховатися від патрульних. Вчора Шевченківський суд обрав Євсеєнку запобіжний захід і відправив його до 30 вересня під цілодобовий домашній арешт, зобов’язавши носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.
Нагадаємо, як повідомляли ЗМІ, в середу, 27 липня, набрав чинності закон, який піднімає в три рази штрафи за п’яне водіння.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас